Chemische peelings

Een Chemische peeling kan je toepassen bij:

  • Striae
  • Verslapping
  • Glow-behandeling
  • Vergrote poriën
  • Acne (littekens)
  • Hyperpigmentatie
  • Doffe huid
  • Fijne lijntjes en rimpels

 

Chemische peelings worden ingezet voor doeleinden zoals het zuiveren en voorzien van zuurstof in de huid en het verkleinen van vergrote poriën, het verminderen van rimpels, het geven van helderheid, het vervagen van imperfecties en het verminderen van pigmentvlekken en acne littekens.

Chemische peeling is een dermo cosmetische behandeling die de huid op zowel het gezicht als het lichaam helpt te verbeteren. Met de toepassing van een hoge concentratie van één of meerdere zuren, zijn peelings gebaseerd op het stimuleren van regeneratie op een versnelde en gecontroleerde manier. Hierdoor wordt de huid vervangen voor een nieuwe, gezonde huid. Het stimuleert de productie van collageen en elastine.

Voor de behandeling

Samen gaan we eerst jouw wensen bespreken en vanuit daar zal ik een behandelplan op maat maken.

 

De behandeling

De behandeling wordt gestart met het reinigen van de huid waarna de peeling aangebracht wordt. Dit wordt in verschillende laagjes aangebracht met een tussentijd van gemiddeld 2 a 3 minuten. Hierna wordt de huid uit gereinigd (verwijderen van onzuiverheden) en wordt er een herstellend peel off masker aangebracht. Met afsluitend een herstellende crème en SPF.

Wat kun je verwachten bij een chemische peeling?

Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de huidindicatie, de behoefte van wat jij als klant wenst te bereiken en het type peeling. Voor een snel resultaat, is een diepe peeling aanbevolen, hoewel deze ook het meest agressief is.

Wanneer je liever geen downtime ervaart, is een oppervlakkige peeling een beter alternatief. Hiervoor zijn wel meer sessies nodig om het gewenste resultaat te behalen. Een oppervlakkige chemische peeling kan de huidtextuur en teint verbeteren en fijne rimpels verminderen.

 

De resultaten?

De resultaten zijn in het begin subtiel, maar zullen toenemen met verdere toekomstige behandelingen. Bij een medium tot diepe chemische peeling voelt de huid na de behandeling merkbaar gladder aan en is de huid zichtbaar verbeterd.

 

Nazorg

De huid heeft een langer herstelproces waardoor blootstelling aan de zon moet worden vermeden. Om pigmentschade te voorkomen, is het belangrijk om de huid extra goed te beschermen met een minimale SPF 30 tegen schadelijke straling van buitenaf.

 

Kuur Chemische peeling:

Losse behandeling                  € 75,- 

Kuur van 3 behandelingen    €200,-

De kuur vind plaats met een interval van 4 weken.