microneedling

Indicaties

  • (Acne) littekens
  • Fijne lijntjes
  • Pigmentvlekjes
  • Vergrote poriën
  • Grove huidstructuur
  • Verslapte huid
  • Doffe huid
  • Striae / striemen

 

Microneedling zorgt ervoor dat de voedingstoffen 80% meer in de huid worden opgenomen wat zorgt voor een betere cel functie. Dit verhoogt de opname van actieve ingrediënten in de huid doordat er microkanaaltjes in de huid worden gemaakt. Dit stimuleert het herstel en het versnelt de regeneratie van de cellen van de huid. Daarnaast zorgen de microkanaaltjes ervoor dat het natuurlijke herstelproces van de huid wordt gestimuleerd, waardoor de productie van nieuw collageen toeneemt. Collageen vormt sterke, onoplosbare vezels die dienen als bindweefsel tussen cellen.

Voor de behandeling

Samen gaan we eerst jouw wensen bespreken en vanuit daar zal ik een behandelplan op maat maken.

 

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling reinig ik de huid, waarna de voedingstoffen op de huid wordt aangebracht. Middels korte banen en kleine cirkels wordt de microneedling behandeling uitgevoerd. Wanneer de huid flink roze/rood gekleurd is, is het eindpunt van de behandeling behaald. We sluiten de behandeling af met een peel off masker.

Tijdens de behandeling kunnen punt bloedinkjes ontstaan. Dit is een goede reactie van de huid. Deze verdwijnen binnen 1 a 2 dagen.

Herstel na een microneedling behandeling
Direct na de behandeling zal huid prikkelend en warm aanvoelen. Indien gewenst kan de huid gekoeld worden, echter zijn deze verschijnselen na een dag verdwenen. Ook zal de huid roze/rood zijn van kleur, dit kan 2 a 3 dagen aanhouden. Indien gewenst kan dit met minerale make-up worden gecamoufleerd. 

 

Voor de microneedling behandeling geldt dat de huid tijdelijk gevoeliger wordt voor UV-straling. Gedurende 6 weken na de behandeling dient daarom zonlicht zo veel mogelijk te worden vermeden. Het is belangrijk dat je je huid gedurende deze periode goed beschermd met een minimaal SPF  30 of hoger.

 

Resultaat
Je zult niet direct na de microneedling behandeling resultaat zien. Meestal zijn na twee tot vier weken de eerste resultaten zichtbaar. De totale huidvernieuwing en collageen aanmaak heeft namelijk tijd nodig.

 

Kuur microneedling

Losse behandeling                   € 115,-

Kuur van 3 behandelingen    €300,-


De kuur vind plaats met een interval van 4 weken.